woensdag 17 december 2008

Tutorial Flash Kerst Kaart

aDe kerst staat weer voor de deur, en wat is niets leuker dan je vrienden en familie je eigen persoonlijke kerst wens te sturen. Dit kan nu met deze leuke tutorial voor flash. Ik zal dit in stappen uitleggen zodat het makkelijk te maken is. Klik op de afbeeldingen om deze groter te bekijken.

Stap 1
Zorg dat je een afbeelding hebt met kerstballen. Je kunt hiervoor natuurlijk ook de onderstaande afbeelding gebruiken.
Stap 2
Open nu een nieuw document in flash. Ga nu naar Choose Modify > Document (CTRL+J). Vul bij dimension 400px x 300px in. En zet bij Frame Rate 30. En druk op ok.

Stap 3
Ga nu naar File > Import > Import to stage (CTRL+R) en importeer de afbeelding met kerstballen in het flash bestand.

Stap 4
Selecteer de afbeelding en duw op de F8 toets. Maak nu van de afbeelding een movie clip en geef deze de volgende naam: XmasBalls_mc

Stap 5
Zorg de movie clip nog steeds is geselecteerd. Ga nu naar de Align Panel (CTRL+K) en zorg dat het op de volgende instellingen staan:

Stap 6
Geef nu layer 1 de volgende naam: Xmas Balls. Doe dit door op de naam dubbel te klikken en duw op enter om het te veranderen.

Stap 7
Klik nu op frame 15, 150 rn 165 en duw de toets F6 in.

Stap 8
Ga nu terug naar de eerste frame, en selecteer de selection tool in (V) en klik een keer op de afbeelding (de movieclip), om deze te selecteren. Ga nu naar de Propeties Panel (CTRL+F3), Selecteer nu de Filter tab. selecteer het blur gedeelte en duw op het plus icoontje.

Stap 9
Pak nu de Free Transform Tool (Q) en selecteer de afbeelding. Duw nu de SHIFT toets ingedrukt en sleep de muis naar boven

Maak de afbeelding nu wat kleiner

stap 10
Selecteer weer de selection tool (V) en klik weer op de afbeelding om deze te selecteren. Ga nu naar de Properties Panel (CTRL+F3). Aan de rechterkant zie
e de Color Menu. Geef deze de onderstaande instellingen en duw op ok.

Herhaal dit ook bij frame 165!

Stap 11
Klik nu ergens op het grijze gebied met de rechtermuisknop, doe dit ergens tussen frame 1 en 150 en 165 op de tijdlijn en kies Create Motion tween.

Step 12
Nu gaa we een gillende ster in de afbeelding aanbrengen. Maak hier voor een nieuwe layer aan en zorg dat deze boven de Xmas Balls layer staat.

stap 13
Selecteer nu de shine effect layer. Klik op frame 15 en duw op F6. Pak nu de Oval Tool (O). Maak hiermee een cirkel van ongeveer 75 x 75 px. Wanneer de de cirkel geselecteerd is open je de Color Mixer Panel. Window > Color Mixer kies voor de volgende opties:



Stap 14
Pak nu de Line Tool (N) en teken een vorm net als deze onder in de afbeelding.


Stap 15
Selecteer de vorm en ga weer na de Color Mixer Panel (SHIFT+F9). Geef deze dan de volgende instellingen

Dit ziet er nu als volgt uit:

Stap 16
Plaats nu de vorm in het midden van de cirkel.

Stap 17
Selecteer nu de shine layer. Wanneer je dit hebt gedaan klik je op F8 en maak van er weer een movie clip van.

Stap 18
Klik nu dubbel op de movie klik met de Selection Tool (V). You should now be inside the Movie Clip

Stap 19
Selecteer weer de afbeelding ga naar F8 en maak alweer een movie clip van het symbool.

Stap 20
klik op fram 5 en 20 en du op F6. Ga nu weer naar frame 20 en pak de selection tool (V) en klik op e movieclip om deze te selecteren. Ga nu naar Properties Panel (CTRL+F3). In het rechter menu zie je het color menu. zet deze op alpha en zet hem op 0%.

Stap 21
Ga nu terug naar fram 5. selecteer weer de shine vorm met de Selection Tool. En ga alweer naar de Properties Panel (CTRL+F3). Voeg de volgende gegevens in bij de color menu.

Stap 22
Pak de Selection tool (V) en klik weer op frame 5 en ga weer naar properties panel. Vul de volgende instellingen in:
Stap 23
Ga nu naar de eerste frame pak nu de Free Transform Tool (Q). Selecteer nu de afbeelding en hou de SHIFT knop ingeduwd en sleep de muis naar onder

Stap 24
Klik ergens in het grijse gebied tussen fram 1 en 5 en frame 5 en 20 op de tijd lijn en kies Create Motion Tween van het menu dat verschijnt.

Stap 25
Ga nu weer terug naar de Scene. Maak nu weer een nieuwe layer aan om hier de tekst in te maken, noem deze layer text.

Stap 26
Klik op frame 15 en klik op F6. Wanneer je dit gedaan hebt pak je de Text Tool (A) en ga naar Properties panel en kies voor de volgende opties:

Stap 27
Type nu de telst Merry Christmas and a happy new year boven de kerst ballen.

Stap 28
Zorg dat de tekst geselecteerd is en duw F8 in en maak van de tekst een movie clip.

Stap 29
Klik nu op frame 25, 140 en 150 en klik op F6

Stap 30
Ga nu terug naar frame 15 en selecteer de Selection Tool klik nu op de afbeelding. Ga nu naar properties panel en geef het de volgende instellingen:

Stap 31
Klik nu met de rechter muisknop ergens op het grijzen gebiedtussen frame 15 en 25 en frame 140 en 150 op de tijdlijn. Kies nu voor Create Motion Tween.

Nu is je bewegende kerst kaart klaar.