dinsdag 16 december 2008

Tutorial adobe photoshop 3Dtekst

Open een nieuw document in photoshop, de grootte kun je zelf bepalen.

In dit voorbeeld heb ik de achtergrond van het bestand zwart gemaakt. Selecteer nu de tekst tool, dit kan onder andere door de t toets in te duwen. Ik heb het lettertype arial gebruikt en lettergrootte 63pt.

Nu wordt de tekst aangepast bij de blending options, hierdoor krijg je later het 3D effect wat je moet hebben. Dus ga nu naar Layer>Layer style> Blending options. Ga hier naar Bevel Emboss en geef deze de volgende instellingen:

Nu krijg je de volgende afbeelding:

Om het 3D effect erin te krijgen hou je CTRL+ALT ingedrukt en nu klik je op het pijltje omhoog en dan een keer op het pijltje rechts. Dit herhaal 3 a 4 keer

Waneer je dit hebt gedaan ga je met de bovenste tekst layer weer naar de Blending optoins. Zorg ervoor dat bij deze Bevel and Emboss niet staat aangevinkt.

Ga nu weer naar Blending options met deze zelfde layer en ga naar stroke en geef het de volgende instellingen. Zorg dat de kleur van de stroke iets donker of lichter is dan de rest van de kleur. Maar ook dit kunt je natuurlijk naar eigen smaak aanpassen. Geef het stroke gedeelte de volgende instellingen:


Tutorial adobe photoshop vista effect

All into Vista, je ziet de style steeds meer terug komen in veel afbeeldingen, maak hier nu je eigen vista style.
Open een nieuw bestand in photoshop, grootte maakt niet veel uit. Ik heb in dit voorbeeld gekozen voor 400 x 300 px. Ga nu naar de gradiant tool (G), of klik met de rechter muisknop op de layer en selecteer blending options en ga naar gradient overlay. Gebruik de volgende kleuren:
#3c580e
#a4d23b
Die zit er als volgt uit:


Maak nu een nieuwe layer (SHIFT+CTRL+N). En ga nu weer naar gradient overlay. Deze krijgt de volgende eigenschappen: #64b9f0 naar transparat. Dit ziet er als volgt uit:

Mocht het transparant niet werken zorg dat fill (staat onder opacity in het layer vlak) op 0% staat.

Maak nu weer een nieuwe layer aan en selecteer de pen tool (dit kan door de p toets in te duwen). Met deze tool maak je een vorm die je in de onderstaande afbeelding ziet staan.

Selecteer nu deze vorm door op CTRL te duwen en op de vorm van de layer te klikken. Nu je dit hebt gedaan maak je de layer doorzichtig. Zie onderstaande afbeelding

Maak hier nu ook een gradient, deze gaat van wit naar transparant, zoals je dit bij het blauwe gedeelte hebt gedaan. Doe deze stappen vanaf de pen tool een paar keer achter elkaar. 3 a 5 keer.

Nu krijg je dan ongeveer de volgende afbeelding

Ga nu naar Image>Apply>Image en geef dit de volgende instellingen:

Selecteer nu alle witte lijnen en ga naar filter>sharpen>sharpen. Nu zijn de randen van de gloeden scherper.

Nu ziet de afbeelding er zo ongeveer uit:


http://adobe.startze.nl

Tutorial adobe photoshop Glanzende button

Hier leer ik je hoe je een ronde button moet maken met een glanst kan maken. Met de tutorial kun je uiteindelijk zelf verder mee experimenteren voor buttons of andere afbeeldingen. Laten we nu maar gaan beginnen.

Open een nieuw document in Photoshop. De grootte van het document kun je zelf bepalen. Ik heb in het voorbeeld de volgende afmetingen gebruikt 250 x 250 pc. Nu gaan we een cirkel trekken. Dit doe je met de Ellipse Tool, duw tegelijkertijd de SHIFT toets in om de cirkel perfect rond te maken.


In het voorbeeld heb ik voor de kleur rood gekozen dit kun je natuurlijk naar eigen smaak aanpassen.
Nu gaan de we bovenste witte gloed maken. Maak hier voor een nieuwe layer aan (SHIFT+CTRL+N). Daarna houd je de CTRL toets ingeduwd en klik op de Vector Mask Thumbnail (Zie de onderstaande afbeelding wat hier mee bedoeld wordt. Nu is de vorm geselecteerd van de geselecteerde layer.


klik nu op de nieuwe later, hier gaan we een gradient doorheen trekken in de vorm die je nog in selectie hebt. Maak er nu een simple gradient in, van wit naar doorzichtig. Dit moet er nu als volgt uitzien:

Duw nu CTRL+D in om alles te deselecteren. Duw nu op CTRL+T om de doorzichtige schijf iets kleiner te maken. Vul hier voor de volgende gegevens in, W:80% H:60%. Dit ziet er als volgt uit:


Nu moet nog de gloed van onder gemaakt worden om het glanzend effect helemaal af te maken. Herhaal hiervoor stap 2 en 3. Maak weer een nieuwe layer aan en houdt de CTRL toets ingeduwd en duw op de Vector Mask Thumbnail. Nu ga je weer naar de nieuwe layer en maak je hier weer een gradient in, maar nu van het onderste gedeelte van de cirkel. Nu moet je button er zo uitzien: