maandag 16 november 2009

Photoshop tutorial kerstboom wallpaper / kerstkaar

Maak een nieuw document in photoshop, bestand > nieuw, van 1280x1024 px en 72 dpi. Maak de achtergrond zwart door de paint bucket tool te gebruiken (G).
Selecteer nu de pen tool. Probeer nu met de pen tool een boom te maken in lijnen. Gebruik de volgende afbeelding als voorbeeld:
Selecteer nu de volgende blending opties door dubbel te klikken op de pen tool layer:
Maak nu een nieuwe layer aan. Houd de CTRL toets ingeduwd en selecteer nu beide layers (de nieuwe en de pen tool layer), door op beide met de muis te klikken. Wanneer beide geselecteerd zijn duw de volgende toetsen combinatie in CTRL+E nu zijn van beide layers een layer gemaakt.
Selecteer nu de burn tool (o) om sommige fragmenten van de afbeelding donker te maken, zo krijgt de kerst boom meer volume.
Maak nu meerdere copies van de layer en plaats ze zo tot je de volgende afbeelding krijgt:
Selecteer nu de brush tool (B) en geef ze de volgende opties:
Maak nu een nieuwe layer aan. Op deze layer maken we een soort van rook lijn om de kerst boom heen. Gebruik de volgende opties: Color: #EDFE87 en de Opacity: 10%. Dit ziet er als volg uit:
Maak een nieuwe layer en selecteer de Rectangular Marquee Tool Tool, en maar een vierkant figuur. Gebruik de volgende kleur: #4BCE2A.
Verander op deze layer de blending mode door de volgende optie:
De kerstboom ziet er nu als volg uit:
Maak nu een kopie van “rook” layer en zet deze helemaal boven aan van alle layers.
Selecteer nu de brush mode (B) en klik op het volgende icoon in de bovenste werkbalk.
Geef dit scherm de volgende opties:
Maak een nieuwe layer en zet op verschillende plaatsen de bolletjes met de zelfde kleur die gebruikt is voor de rook. Zet de blending mode van deze layer op overlay.
Doe dit nog een keer in een nieuwe layer, zorg alleen ervoor dat de blending mode op normal staat en kies nu een smallere brush.
Herhaal dit nog een keer, kies nu nog een smallere brush. Daarna maak je een ster boven op de boom, dit doe je in een nieuwe layer. Selecteer uit de custom shape tool (U), de 5 point star. En geef deze de volgende kleur: #F6FF9F.
Selecteer de blending options voor de ster layer en geef deze de volgende opties:
En klaar is de kerstboom.