maandag 2 maart 2009

Tutorial Photoshop Glitter Tekst

In dit voorbeeld laat ik je zien hoe je glitter tekst moet maken. Open een nieuw document in Photoshop, ik heb het de volgende grote gegeven : 500 x 150. Type vervolgens je eigen tekst er in. Ik heb gekozen voor het lettertype IMPACT, vetgedrukt, 90 pt. Daarna klik je met de rechtermuisknop op de tekstlaag en kies de optie "Rasterize Layer"
Nu gaan we een selectie om de tekst maken, dit doe je door de ctrl toets ingedrukt te gouden en te klikken op de tekstlaag. Wanneer je dit hebt gedaan ga je naar Filter > render > clouds.
Nu gaan we het diamant effect aan de test toevoegen. Dit je je door naar Filter > Distort > Glass te gaan. Hier kies je voor tinty lens texture, en je gebruikt de onderstaande instelleingen:

De afbeelding ziet er nu als volgt uit
Wanneer je dit gedaan hebt gaan we de gouden rand aan de tekst brengen. Klik dubbel op de laag met de tekst en ga naar stroke Neem de onderstaande instellingen over. De gradient zit als het goed is in de standaart gradients erbij.

Nu ga je naar Bevel and emboss en deze geef je de onderstaande instellingen:

De basis van de glitter tekst is nu klaar. maak nu een nieuwe laag aan en zet deze laag onder de laag met de tekst. selecteer de teskt laag en naar
Layer > Merge down hierdoor komt het laageffect vast te staan. Dit kan ook door de nieuwe layer en de tekst layer te selecteren en door op CTRL +E te duwen.
Nu gaan we het goud effect toepassen. Ga hiervoor naar Image >adjustments > Hue/Saturation en zet nu de saturation op 100, maak dan met de hue een goude kleur aan.

Maak een layer aan en zet deze onderaan, en maak de achtergrond zwart, hierdoor zal de teskt meer uit springen.

Nu gaan we nog wat lichtpuntjes in de afbeelding aanbrengen waardoor de tekst nog meer glitterd. Maak een nieuwe layer aan. Ga naar de brushes en kies voor de volgende brush. Zorg er ook voor dat je de witte kleur geselecteerd heb.

Maak nu hier en daar eens ster in de afbeelding aan.

Geen opmerkingen: