maandag 23 november 2009

Photoshop tutorial kerstboom 2 wallpaper / kerstkaart

Maak eerst een nieuw document aan (bestand > nieuw) van 1280x1024 en 72 dpi. Selecteer de paint bucket tool (G) en verf de layer zwart.

Pak nu de rectangle tool (U) en trek een vierkant over de hele layer. Selecteer de belding options van deze layer door dubbel te klikken op de layer. Geef de belding options de volgende opties:

Maak een nieuwe layer aan en geef de fill de waarde 0 %
Ga nu nara de belding options van deze layer door twee keer op de layer te klikken. Geef de blending options de volgende opties:

Nu gaan we een rode cirkel maken door de Ellipse tool te gebruiken (U) geef deze ook bij de fill de waarde 0%. Dit zit er als volg uit:
Ga nu naar de blending options van deze layer door dubbel te klikken op deze layer. Geef deze de volgende opties:

Dit ziet er als volg uit:
Maak een nieuwe layer aan en selecteer de brush tool (B). Maak nu de lijnen van een kerstboom, zoals in de volgende afbeelding
Selecteer nu de custom shape tool. En kies hier de ster uit.

Vul de kerst boom met sterren. Gebruik ook verschillende maten (CTRL+T)

Boven in de boom moet ook een ster in een aparte layer. Ga bij deze layer naar de belding options door twee te klikken op de layer. Geef deze de volgende opties:
Verwijder nu de lijn van de kerstboom. Je kerstboom moet er op het moment zo uitzien:
Kies daarna bij de bruches 3 sneeuwvlokken. Deze bruches kun je op diverse websites downloaden.
Verspreid de sneeuwvlokken over de afbeelding. Geef de sterren 3 verschillende fill waardes: 20%, 30%, en 40%.Zorg dat je de volgende soort gelijke brush kunt downloaden:
Rek deze vorm vanaf de ster uit. Zoals de volgende afbeelding. Zorg dat de fill de waarde 0% heeft.

Ga bij deze layer naar de blending options van deze layer door dubbel te klikken op deze layer. Geef de blending options de volgende opties:
De kerstboom ziet er op het moment als volg uit:

Selecteer nu de pen tool en maak hier slingers mee om de kerstboom zoals op de volgende afbeelding. Geef de slingers ook de bijbehorende kleur codes.

Nu is de kerstboom klaar en ziet er als vol uit.

Geen opmerkingen: