dinsdag 16 december 2008

Tutorial adobe photoshop 3Dtekst

Open een nieuw document in photoshop, de grootte kun je zelf bepalen.

In dit voorbeeld heb ik de achtergrond van het bestand zwart gemaakt. Selecteer nu de tekst tool, dit kan onder andere door de t toets in te duwen. Ik heb het lettertype arial gebruikt en lettergrootte 63pt.

Nu wordt de tekst aangepast bij de blending options, hierdoor krijg je later het 3D effect wat je moet hebben. Dus ga nu naar Layer>Layer style> Blending options. Ga hier naar Bevel Emboss en geef deze de volgende instellingen:

Nu krijg je de volgende afbeelding:

Om het 3D effect erin te krijgen hou je CTRL+ALT ingedrukt en nu klik je op het pijltje omhoog en dan een keer op het pijltje rechts. Dit herhaal 3 a 4 keer

Waneer je dit hebt gedaan ga je met de bovenste tekst layer weer naar de Blending optoins. Zorg ervoor dat bij deze Bevel and Emboss niet staat aangevinkt.

Ga nu weer naar Blending options met deze zelfde layer en ga naar stroke en geef het de volgende instellingen. Zorg dat de kleur van de stroke iets donker of lichter is dan de rest van de kleur. Maar ook dit kunt je natuurlijk naar eigen smaak aanpassen. Geef het stroke gedeelte de volgende instellingen:


Geen opmerkingen: