dinsdag 16 december 2008

Tutorial adobe photoshop Glanzende button

Hier leer ik je hoe je een ronde button moet maken met een glanst kan maken. Met de tutorial kun je uiteindelijk zelf verder mee experimenteren voor buttons of andere afbeeldingen. Laten we nu maar gaan beginnen.

Open een nieuw document in Photoshop. De grootte van het document kun je zelf bepalen. Ik heb in het voorbeeld de volgende afmetingen gebruikt 250 x 250 pc. Nu gaan we een cirkel trekken. Dit doe je met de Ellipse Tool, duw tegelijkertijd de SHIFT toets in om de cirkel perfect rond te maken.


In het voorbeeld heb ik voor de kleur rood gekozen dit kun je natuurlijk naar eigen smaak aanpassen.
Nu gaan de we bovenste witte gloed maken. Maak hier voor een nieuwe layer aan (SHIFT+CTRL+N). Daarna houd je de CTRL toets ingeduwd en klik op de Vector Mask Thumbnail (Zie de onderstaande afbeelding wat hier mee bedoeld wordt. Nu is de vorm geselecteerd van de geselecteerde layer.


klik nu op de nieuwe later, hier gaan we een gradient doorheen trekken in de vorm die je nog in selectie hebt. Maak er nu een simple gradient in, van wit naar doorzichtig. Dit moet er nu als volgt uitzien:

Duw nu CTRL+D in om alles te deselecteren. Duw nu op CTRL+T om de doorzichtige schijf iets kleiner te maken. Vul hier voor de volgende gegevens in, W:80% H:60%. Dit ziet er als volgt uit:


Nu moet nog de gloed van onder gemaakt worden om het glanzend effect helemaal af te maken. Herhaal hiervoor stap 2 en 3. Maak weer een nieuwe layer aan en houdt de CTRL toets ingeduwd en duw op de Vector Mask Thumbnail. Nu ga je weer naar de nieuwe layer en maak je hier weer een gradient in, maar nu van het onderste gedeelte van de cirkel. Nu moet je button er zo uitzien:

Geen opmerkingen: