maandag 22 december 2008

Tutorial Flash Hartslag

Hier gaan we een hartslag meter maken in flash. Om de afbeeldingen beter te bekijken moet je er een keer op klikken om ze groter te zien.

Open een nieuw bestand in flash. Geef je document de volgende instellingen:

Kies nu de Line Tool (N) en verander de stroke color naar #00CC00 en de verf emmer laat je leeg.

Ik neem aan dat je wel eens een hartslag van een meter gezien hebt, deze moet je op het zwarte veld tekenen. Dit ziet er dan ongeveer zo uit:

Maak nu een tweede layer aan, boven op de layer met de hartslag. En blokkeer nu de layer met de hartslag.

Maak in de nieuwe layer een zwarte rechthoek zonder stroke. Doe dit met de rechthoek tool. Selecteer nu de rechthoek en ga naar Modify>Convert to symbol (F8) en maak van de rechthoek een movie clip.

Nu gaan we keyframes aanbrengen in de tijd lijn po frame 40,41 en 80. Ga nu naar de hartslag layer en maak hier een keyframe op frame 80

Ga nu weer naar de layer boven de hartslag, zorg dat je op frame 40 staat. Selecteer de zwarte movie clip en schuif deze naar helemaal rechts met de pijl toetsen, totdat hij naast de hartslag staat

Ga nu op frame 41 staan en beweeg de afbeeling naar de linker kant van het bestand.

Maak nu een motion tween tussen frame 1 tot 40 en tussen frame 41 tot 80. Dit doe je door met de rechter muisknop ergens tussen deze getallen op de tijdlijn te klikken en motion tween te selecteren.

Nu is je hartslag klaar. Duw op CTRL+ENTER om de movie te testen.

Geen opmerkingen: