donderdag 8 januari 2009

Tutorial 3D Blokken Photoshop

In deze tutorial laat ik je zien hoe je een 3D blokken kunt maken in Photoshop. Wil je de afbeeldingen groter bekijken, klik dan een keer op de afbeelding.

Open een nieuw bestand in photosop en geef het bestand de volgende grote 500 x 500 px. Geef de achtergrond van de layer en blauwe kleur #152935.

Sla nu de volgende 3 afbeeldingen op. Klik op de afbeelding voor de afbeelding in de juiste afmetingen te downloaden.


Maak nu een nieuwe layer aan. Selecteer nu de Brush tool en geef deze de volgende instellingen, large 500px, soft 0%, black brush. Maak nu een zwarte cirkel in het midden van het document.

Open nu een van de 3 bovenstaande afbeeldingen in photoshop. Selecteer nu de selection tool (de rechthoek). Selecteer nu een lange dunne streep in de afbeelding en duw op CTRL+C

Ga nu weer terug naar het eerste photoshop document en plak hier de streep van de foto. CTRL+V.

Nu gaan we de de geplakte streep uitrekken. dit doe je door op CTRL+T te duwen. Nu kun je de afbeelding naar boven rekken. Doe tegelijker tijd de afbeelding in de breedte wat kleiner maken.

Maak nu een duplicate van deze layer. Dit kan je doen door rechts op de layer te klikken te kiezen voor duplicate layer. Maak dit blok langer dan de vorige. En zet deze precies boven het eerste blok.

Duw nu op CTRL+T en houd nu de CTRL toets ingeduwd. En trek de afbeelding schuin naar onder.

Houd nu SHIFT+CTRL+ALT ingeduwd en trek de bovenste lijn naar elkaar toe. Gebruik nu de brustool om de achter kant van het blok in het zwarte te laten verdwijnen. Selecteer nu alle twee de layers en duw op CTRL+T en draai het een slag. Je kunt de afbeelding ook zo laten staan zoals je hem nu hebt staan.

Herhaal dit met de andere 2 afbeeldingen. Nu krijg je dit als uit afbeelding ongeveer:

Geen opmerkingen: