donderdag 8 januari 2009

Tutorial Tekst Glowing text

Open een nieuw document in photoshop. Geef de achtergrond van de layer een donkere achtergrondkleur. Maar gebruik geen al te donkere kleur. Gerbuik bijvoorbeeld niet alleen puur zwart. In dit voorbeeld heb ik gekozen voor een donkere kleur paars (#120612).
Gebruik nu de Tekst Tool. Type nu dat wat je glowing wilt hebben. Maar let op: elke letter moet je in een nieuwe layer maken!! De letterkeuze kun je ook zelf bepalen ik heb voor Century Gothic Gekozen.

Nu gaan we alle letters op een rechte lijn zette. Doe dit door alle tekst layers te selecteren en door op de volgende afbeelding te klikken die boven in de optie blak staat.
Overlap nu de letters over elkaar.

Maak boven de tekst layers een nieuwe layer aan en ga naar blending options en ga naar gradient overlay. Maak een overlay van wit naar transparant. Dit ziet er als volgt uit:

Nu je dit hebt gedaan ga je de letters uitknippen uit de gradient flow. Houd de CTRL toets in geduwd en duw op t later op de afbeelding nu zal de T geselecteerd zijn in de afbeelding. Duw nu op SHIFT+CTRL. Zorg ervoor dat de layer met de gradient overlay is geselecteerd en duw op DEL. Doe de T layer verwijderen. Nu zul je zien dat de T in Gradient is.

Doe dit zelfde met alle letters. Maak steeds een nieuwe layer aan met de zelfde gradient overlay.

Vervolgens gaat dit er zo uitzien:

DOe nu weer precies het zelfde. Maak een nieuwe layer aan geef deze een velle kleur. Bij de eerste letter heb ik de kleur gebruikt #7fff5d. Seleceteer nu weer de t in de afbeelding door de CTRL toets ingedrukt te houden en op de afbeelding van de layer te klikken. Duw nu SHIFT+CTRL+I in en zorg dat de layer met de groene kleur geselecteerd is en duw op DEL. Haal nu de opacity naar onder van de layer van 100% naar 20%

Doe dit weer bij elke letter.

Wanneer je dit gedaan hebt selecteer je alle layers met de letters met de gradient overlay, dus niet de letters met de kleuren. Duw nu op CTRL+E, nu zijn al deze layers toegevoegd tot 1 layer. Dit Zelfde doe je met de kleurletters.

Maak van de gradient layer een duplicate layer. Dus niet die met de kleur! Gebruik op deze layer de Gaussian Blur. Filter > Blur > Gaussian blur. Geef het 3 pixels.

Selecteer nu de tekst met kleur en ga naar Filter > Blur > Motion blur.

Selecteer nu alle layers en duw op CTRL+E.

Selecteer deze layer CTRL+C en plak deze CTRL+V. Ga nu naar Edit > Transform > Flip vertical. Zet de afbeelding nu precies onder de bestaande afbeelding. En haal nu Opacity naar 10%.

Nu is je afbeelding klaar.

Geen opmerkingen: